Obecnie jesteśmy zmuszeni
do życia w środowisku, które staje się coraz bardziej
zanieczyszczone. Znajdują się w nim substancje chemiczne
jeszcze do niedawna uważane za nieszkodliwe. Okazało się
jednak, że substancje te mogą być bardzo niebezpieczne -
są rakotwórcze, uszkadzają system immunologiczny lub
negatywnie wpływają na gospodarkę hormonalną. Coraz
częściej mamy do czynienia z substancjami chemicznymi
znajdującymi się m.in. w produktach spożywczych,
lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu, czy
powstających w wyniku różnorodnych procesów przemiany
materii. Według europejskich badań, obecnie 18-30%
wszystkich chorób występujących w miejscach pracy jest
wywoływanych przez substancje chemiczne. Udowodniono
także, że substancje te (niejednokrotnie wykorzystywane
w codziennym życiu) są odpowiedzialne za coraz częściej
występujące alergie oraz nowotwory złośliwe. Zgodnie z
wynikami najnowszych badań nawet 25% wszystkich chorób w
Europie może mieć związek z substancjami chemicznymi.
My, oczywiście, sami musimy znaleźć rozwiązanie, w jaki
sposób ograniczyć ich szkodliwy wpływ, w jaki sposób
oczyścić swój organizm. Phytolife oferuje naturalną
ochronę przed niekorzystnym działaniem tych substancji!
Najważniejszym składnikiem
Phytolife jest chlorofil - zielony
barwnik występujący w większości roślin, jest jedyną
materią w przyrodzie magazynującą światło słoneczne -
światło życia dla wszystkich istnień. Co 10 sekund w
organizmie umierają miliony komórek, zastępowane są
nowymi, które pobierają pożywienie z dostarczonych
produktów. Ubogie w światło pożywienie powołuje do
życia komórki nie mające właściwego poziomu witalności,
co w rezultacie wpływa na przyśpieszenie procesu
starzenia i zwiększenie zachowalności. Dlatego tak ważna
jest zrównoważona dieta. Zbyt duże spożywanie mięsa,
nabiału, cukru, słodyczy, kawy coli i innych niezdrowych
produktów zakwasza organizm, dając zielone światło wielu
chorobom. Aby równowaga kwasowo-zasadowa była zachowana
na poziomie 7,35 powinniśmy spożywać artykuły
żywnościowe bogate w: warzywa, w pełni dojrzałe
owoce, ziemniaki, sałatę liściastą, pędy i kiełki, owoce
w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, herbatki
ziołowe. Pęd życia często nie pozwala nam na utrzymanie
zdrowej diety, dlatego, by zadbać o nasze zdrowie
niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy
naszą zakwaszającą dietę. Naukowcy orzekli, że
najbardziej korzystny dla naszego organizmu jest
chlorofil w płynie i najłatwiej jest go wprowadzić do
codziennej diety.
1 łyżka stołowa chlorofilu
(energii światła słonecznego) = spożyciu 1 kg warzyw
1 butelka PhytoLife
wystarcza na przygotowanie 100 litrów wody
„chlorofilowej”
1 łyżka stołowa PhytoLife
zawiera 15 mg chlorofiryny
Trzy główne funkcję
chlorofilu zawartego w Phytolife:
Oczyszczanie:
-oczyszcza przewód
pokarmowy
-wspomaga oczyszczanie
krwi z toksyn
-eliminuje bakterie,
dezynfekuje i odtruwa
Spożyte pokarmy ulegają w
naszym organizmie cyklowi przemian w ciągu jednego dnia.
Po tym okresie nasze ciało musi pozbyć się
nieprzydatnych pozostałości przyswojonych składników
odżywczych. W innym razie będą się one gromadzić w
jelicie grubym, stając się toksyczne i niebezpieczne dla
naszego zdrowia. Phytolife usprawnia działanie przewodu
pokarmowego i motorykę jelit, co sprzyja wydaleniu
toksycznych odchodów z naszego ciała.
Przywracanie równowagi:
-utrzymuje równowagę
kwasowo-zasadową organizmu
-usprawnia jego
funkcjonowanie
Odżywianie:
-wspomaga regenerację
czerwonych krwinek
-pobudza proces
utleniania i stymuluje regenerację komórek ciała
-upiększa skórę,
-pomaga zachować
młodość,
-skutecznie kontroluje
problemy skórne poprzez eliminację wolnych rodników
-skóra staje się
gładsza, cera czystsza i wyglądamy młodziej
Zakwaszenie organizmu
powoduje chorobę!!!
Sławny amerykański specjalista od żywienia, Prof. Ragnar
Berg twierdzi, że dla utrzymania zdrowia, nasza
codzienna dieta powinna składać się w 20% z produktów
kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W
zdrowym organizmie poziom pH powinien mieścić się w
przedziale 7.3-7.4, co odpowiada odczynowi zasadowemu.
Diety oparte na żywności kwaśnej powodują w dłuższej
perspektywie podniesienie kwasowości naszego organizmu
(ZAKWASZENIE), wywołując różnorakie zaburzenia, stany
zapalne, w tym choroby serca, zapalenia stawów, wysokie
ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom
cholesterolu itd.
W obliczu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, zawartych
w żywności i napojach (uwaga na jakość wody pitnej),
musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą
właściwy pobór substancji odżywczych naszemu
organizmowi. Phytolife firmy SYNERGY WorldWide pobudza
wewnętrzne oczyszczanie
W jaki sposób zażywać
Phytolife?
Dodaj 1 nakrętkę lub 1
łyżkę stołową Phytolife do szklanki wody, dobrze
wymieszaj i pij co najmniej 1- 3 razy dziennie. Można go
spożywać o każdej porze, ponieważ zapewnia niezbędne
składniki odżywcze, wspomagające zdrowie.
Kto powinien pić
Phytolife?
-Osoby bardzo szczupłe
-Osoby cierpiące na
zatwardzenia
-Osoby cierpiące na
bóle menstruacyjne
-Osoby często jedzące
poza domem
-Osoby o jasnej
karnacji
-Palacze i osoby często
spożywające alkohol
-Osoby wrażliwe na
zimno
-Osoby o nieprzyjemnym
zapachu ciała i nieświeżym oddechu
-Osoby nie lubiące
warzyw
-Osoby z zaburzeniami
wagi
-Osoby zajęte i
zestresowane
-Osoby łatwo się
męczące
-Osoby z zaburzeniami
wątroby
-Osoby z zaburzeniami
oddechowym
-Osoby cierpiące na
reumatyzm
-Osoby z
niedokrwistością
-Osoby cierpiące często
na ból gardła
Opinie Światowych
Autorytetów Medycznych o chlorofilu:
-Dr Richard Willstatter
i Dr Hans Fisher otrzymali Nagrodę Nobla
(odpowiednio: w latach 1915 i 1930) w dziedzinie
Medycyny i Chemii za odkrycie struktury
cząsteczkowej ludzkiej krwinki czerwonej oraz
chlorofilu. Dzięki temu wykazano, że chlorofil
pobudza regenerację i wytwarzanie komórek oraz
wspomaga rozbudowę układu odpornościowego.
-Laureaci Nagrody Nobla
Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher odkryli, że
jedyną różnicą pomiędzy ludzką krwinką czerwoną, a
chlorofilem jest fakt, że w centrum cząsteczki
chlorofilu znajduje się atom magnezu, podczas gdy w
krwince czerwonej jest to atom żelaza. Dlatego
chlorofil może być przydatny w przypadkach anemii i
innych stanów związanych z niedoborami krwi.
-Specjalista od
żywienia, Prof. Bernard Jensen zauważył, że
chlorofil jest skuteczny w obniżaniu stężenia toksyn
pochodzących z pestycydów i leków, eliminując je z
organizmu. Zwrócił także uwagę, że ludzie zdrowi
mają ogólnie wyższą zawartość krwinek niż chorzy.
Tymczasem po spożyciu chlorofilu w grupie chorych
zawartość krwinek również wzrosła, a stan zdrowia
uległ poprawie.
-Naukowiec Offen Kranz
wykazał, że chlorofil działa niezwykle korzystnie na
chorych z wrzodami żołądka. Chlorofil uzupełnia
działanie leków na wrzody żołądka przepisywanych
przez lekarzy.
-Rozwiązuje problemy
związane ze skórą, upiększa cerę. New England
Medical Journal podaje, że chlorofil jest pomocny w
leczeniu problemów skórnych oraz zakażeń
wewnętrznych. W American Journal of Surgery
opublikowano odkrycia z Uniwersytetu Temple,
dotyczące zastosowania chlorofilu w leczeniu ran
chirurgicznych i innych zbliżonych stanów
chorobowych.
Źródło:
LINK!