NATURALNE LECZENIE

UWAGA - NOWE INFORMACJE NA TEMAT RAKA

Informacje te pochodzą z Medycznego Wojskowego Centrum Walter Reed, USA. Proszę zapoznajcie się z ostatnimi badaniami nad rakiem. John Hopkins - najnowsze doniesienia.



Nie używaj plastykowych pojemników w mikrofalówkach.



Nie przetrzymuj wody w plastykowych butelkach w lodówce



Nie przykrywaj podczas podgrzewania w mikrofalówce
pojemników opakowaniem z plastyku

W czasie podgrzewania jedzenia w mikrofalówce w plastykowych pojemnikach uwalniają się dioksyny, które są przyczyną zachorowania na nowotwory. Dioksyny bardzo mocno zatruwają komórki w naszych ciałach.
 

Naukowcy ostrzegają:

Nie podgrzewaj posiłków w plastykowych pojemnikach w mikrofalówce. Nie zamrażaj lodu w plastikowych torebkach i innych plastykowych pojemnikach. Nie trzymaj wody i innych napoi w plastykowych butelkach w lodówce.


Edward Fujimoto

Ostatnie doniesienia przedstawił w amerykańskiej TV Edward Fujimoto - Dyrektor Naukowego Programu zajmującego się badaniami nad nowotworami. Wyjaśnił jakie ryzyko niosą dioksyny. Ostrzegł przed podgrzewaniem posiłków w plastikowych pojemnikach i w plastykowych opakowaniach w mikrofalówkach, szczególnie posiłki zawierające tłuszcz.

Jego zadaniem; tłuszcz w wysokiej temperaturze uwalnia dioksyny, które następnie przenikają do potraw a przez nie do komórek naszego ciała. Poleca używać naczynia szklane, Pirex, naczynia ceramiczne. Również ostrzega przed mrożeniem wody w plastykowych butelkach i w torebkach plastykowych.

Dioksyny wywołują najczęściej raka piersi.

Najbardziej niebezpiecznymi miejscami są bary "fast food' i restauracje.
 

Dioksyny:

Potoczna nazwa grupy związków chemicznych będących pochodnymi oksantrenu. Składają się z dwóch pierścieni benzenowych połączonych przez dwa atomy tlenu. Dioksyny są jednymi z najbardziej toksycznych związków jakie otrzymano w wyniku syntezy. Na ziemi istnieją w śladowych ilościach jako produkt spalania drzewa, najwięcej uwalnia się ich podczas pożarów lasów. Powstają też jako reakcje chemiczne w przemyśle.

Najmocniej wnikają w środowisko podczas pożarów lasów i przecieków z zakładów przemysłowych. Dioksyny są bardzo toksyczne i rakotwórcze. Dochodzi do zatruć poprzez jedzenie zatrutych roślin i innych produktów, przez wdychanie i skórę. Wywołują w organizmie reakcje chemiczne i fizykochemiczne. Działają szkodliwie na DNA i enzymy.

Vancouver
21 Feb. 2008

informacji z "Cancer News" Johna Hopkinsa
i własnych informacji opracowała WIESŁAWA