Na początku musimy zrobić bardzo małe zakupy:
1). mleko np 3,2% (im więcej tym lepiej) (najlepiej zapatrzeć się w
mleko ekologiczne lub prosto od krowy)
2). naturalna śmietana lub kefir
Zaczynamy:
1). Wlewamy mleko do garnka (np 1 litr)
2). Dodajemy około 200 ml np śmietany naturalnej
3). Odstawiamy na około 24 godziny... aż trochę zgęstnieje...
4). Po około 24 godzinach stawiamy całość na malutki ogień (tylko
aby podgrzać garnek) aż wytrąci się twarożek...
5). Zbieramy łyżką twarożek do sitka z małymi dziurkami i odcedzamy
z "płynu".
6). Przesypujemy twarożek np do miski czy na talerz i zajadamy!
7). Dla smaku możemy dodać do twarożku pokrojoną rzodkiewkę ze
szczypiorkiem lub jakieś owoce np truskawki, malinki czy jagody.
Ten twarożek domowej roboty doskonała nadaje się do przeprowadzenia
diety wg dr Johanny Budwig która leczy nowotwory i inne choroby:
LINK!
|